Türkiye Mükemmellik Ödülleri Değerlendiricisi Olmak Bir Ayrıcalıktır
Değerlendirici ekibimiz Türkiye Mükemmellik Ödülleri için titizlikle çalışır.
Türkiye Mükemmellik Ödülü aday kuruluşların değerlendirilmesi için uygun olduğunuzu düşünüyorsanız bize katılmak ister misiniz?
Değerlendirme Dikkat İsteyen Bir Süreçtir
Türkiye Mükemmellik Ödülü için başvuruda bulunmuş olan kuruluşların değerlendirme süreçleri belli kuralları ve aşamaları gerektirir. Tüm değerlendirmecilerimiz belgelerde belirlenmiş işlem adımlarını titizlikle yerine getirir.
Merhaba,
Türkiye Mükemmellik Ödülleri için tam bir titizlik içinde çalışıyoruz. Değerlendiricilerin ödüllerin belirlenmesi sürecindeki etkisi son derece önemlidir. Bu yüzden değerlendirici seçim işlemlerine büyük önem veriyoruz.
Değerlendirici başvurusu yapmak isteyen adaylar, daha önce değerlendirici başvurusunda bulunmuş ve görev almamış veya henüz görev almış tüm değerlendiriciler yeni bir dönemde ödül sürecinde görev almak isterlerse izlemek durumunda oldukları süreçler vardır.
İlk kez başvuru yapacak adaylar, başvuru formu üzerindeki tüm bilgileri doldurarak “aday başvurusu” sürecini tamamlarlar. Adaylar formun bir çıktısını alarak ayrıca ıslak imzalı olarak da KalDer adresine göndermelidir.
Ön başvurusu uygun görülen adaylara e-posta ile bilgi verilir. Bilgi verilen değerlendiriciler sayfamızda yayınlanmış olan “Değerlendirici Etik Sözleşmesi”ni doldurup KalDer adresine dijital ortamda ve/veya posta ile göndererek başvuru sürecini tamamlamış olurlar.
Değerlendiriciler Türkiye Mükemmellik Ödülü'ne yapılan başvuruların tüm değerlendirme aşamalarında KalDer tarafından hazırlanmış ve yayınlanmış olan yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde rol alırlar.
Değerlendirme süreci başından sonuna kadar gizli olarak yürütülür. Değerlendiriciler, başvuru belgelerini inceleyecekleri kuruluş ile herhangi bir menfaat ilişkisi bulunmadığına ve kuruluşa ait tüm bilgilerin gizliliğini koruyacaklarına dair “Değerlendirici Etik Sözleşmesi” imzalayarak teslim alırlar.
Ödül sürecinin şeffaf ve başarılı olarak yürütülmesi için KalDer Ödül Kurulu, Ödül Kurulu Temsilcisi, Değerlendirme Ekipleri ile Başdeğerlendirici, yardımcısı ve Ödül Jürisi’nin sorumluluk ve yetkileri belirlenmiş ve yayınlanmıştır.
Değerlendirme sürecinin işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi sayfamızda paylaştığımız Değerlendirme Klavuzu’ndan öğrenebilirsiniz.
Üstün performans yolculuğunu içeren Türkiye Mükemmellik Ödülü için başarılar dileriz.
İhtiyaç duyduğunuz her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Değerlendiricilerimiz Güven Verir
ESRA KARAKAŞ KURŞUN
Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sekreteri
Değerlendiricilerimizi Bilmek İster misiniz?
Türkiye Mükemmellik Ödüllerini belirleme süreci tam bir şeffaflık içinde gerçekleşir, değerlendiricilerimiz ödülün saygınlığı için titizlik gösterir.
Üyelerimiz Ne Diyor?
1998 yılından beri Türkiye’nin her yerinden her büyüklükteki 700’ün üzerinde kuruluş, KalDer Ulusal Kalite Hareketi üyesi olmuştur.
Ali Tercan
Damla Su Kalite Güvence Müdürü
“EFQM Mükemmellik Modelini kullanarak hali hazırdaki yapımızdan daha anlamlı ve bir o kadar da bütünsel bir yapı oluşturduk. Bu bütünü oluştururken, şirket içi ve dışı kıyaslama, öğrenme gibi gelişim fırsatlarını da hayata geçirdik.”
Şeyma Ayhan
Mesa Makina Genel Müdür Yardımcısı
“Alt yapı çalışmalarımızdan sonra EFQM Mükemmellik Modeli ile çalışmaya karar verdik. Türkiye’nin en büyük işletmelerinin kurumsallaşma reçetesi olan olan bu modeli kullanmamız Yönetim Kurulumuzu da etkiledi.”
Refik Gülbahar
Denge Kimya Genel Müdür Yardımcısı
Modelin yönetim ekibine, yapılan işlerin her aşamasına ve iş süreçlerine verimlilik gözüyle bakmayı ve verimlilik temelli çalışmayı öğrettiğini, kapasitenin daha efektif kullanılmasına katkıları olduğunu söyleyebilirim”.